Categories
Без категория

Дончева: Съдебната реформа е само на думи

„ГЕРБ и ДПС не могат да разделят баницата КТБ“, обясни Дончева.

Лидерът на новосформираната политическа сила „Движение 21″ Татяна Дончева гостува в сутрешното предаване на БНТ. В ефира на националната телевизия тя заяви, че подготвяната съдебна реформа от страна на управляващите е само на думи и реално няма никакви действия в тази насока. Според нея ГЕРБ не разполага с необходимите кадри, които могат да изготвят реформата и е видно, че Искра Фидосова не може да се справи с тази задача.

Тя смята, че ГЕРБ никога не са имали намерение да извършат истинска съдебна реформа, тъй като нито една политическа сила не желае да загуби позициите си в съдебната система. Дончева посочи, че един от проблемите е факта, че съдебният министър няма пълен картбланш да действа, за разлика от главният прокурор. Това си е проличало миналата седмица, когато Цветанов внесе реформа в деловодството на Народното събрание, която по думите й е била изработена от екипа на Сотир Цацаров.

„Желязната лейди“ добави още, че целта на Бойко Борисов е да стане президент на България, но това няма как да се случи без подкрепата на ДПС. Поради това в следващите няколко месеца до провеждането на изборите, ще станем свидетели на затопляне на отношенията между двете парии, смята Дончева.