Categories
Без категория

Домусчиев и Цацаров на специална среща за новия закон за спирането на сделки от 1 евро

Главният прокурор се срещна с представители на КРИБ.

Малко по-рано през деня беше проведена официална среща между част от ръководството на КРИБ и главният прокурор на България. Тя беше организирана поради огромното притеснение и купищата въпроси, които са възникнали в членовете на КРИБ относно планираната поправка в закона, която ще даде възможност на главният прокурор да спира „съмнителни сделки“ за период от 48 часа.

Сотир Цацаров запознал председателят на Управителният съвет на КРИБ в лицето на Кирил Домусчиев и изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов с промените, които позволяват на главният прокурор да се намеси при всяка една сделка, която би могла да наруши държавният или гражданският интерес на страната.

Самият Цацаров е против тези промени, тъй като според него те ще нанесат повече вреди, отколкото позитиви и само по себе си това е неприемливо решение на проблема. Представителите на КРИБ подкрепят мнението на главният прокурор и смятат, че настоящата нормативна уредба дава достатъчно възможности на изпълнителната власт да упражни необходимия контрол.