Categories
Без категория

Доказано! Берлускони е плащал на мафията!

Силвио Берлускони плащал по 500 млн. на мафията

Нови доказателства разкриват, че експремиерът на Италия – Силвио Берлускони, е плащал по половин милиард лирети на Коза Ностра, през 80-те години, когато той се е изживявал като строителен предприемач и медиен магнат.

Прихванати са разговори на Салваторе (Тото) Риина, който е един от водещите босове на мафията през тези години, но в момента той излежава доживотна присъда в затвора „Опера“, намиращ се край Милано. Тото е приказвал със свой събрат, като му е разкрил, че Берлускони лично е изпратил емисар в Палермо, който да води преговори за протекция срещу заплащане.

От разкритата информация става ясно, че собственикът на Милан и бивш лидер на италианската десница е плащал сериозни пари за миналият век, само и само да не го закача мафията. Силвио Берлускони е давал парите на 2 транжа по 250 000 лирети, като с тези пари си е гарантирал спокойствие както за него и бизнесът му, така и за семейството.

Разбира се, отдавна се предполага, че експремиерът на Италия е плащал пари на мафията, но едва сега стават ясни сумите, които са в особено големи размери.

коментар(и)