Categories
Без категория

Доживяхме! Ди Каприо грабна мечтания „Оскар“ – gp-gallery.com

Актьорът Леонардо Ди Каприо спечели наградата „Оскар“ за най-добра мъжка роля. Неговата номинацията беше за ролята му в лентата „Завръщането“. Това е първото отличие в кариерата на Ди Каприо, който, въпреки седемте си номинации, до този момент не беше грабвал статуетката.

06:52 ч. Леонардо ди Каприо най-сетне получава „Оскар“, след 6 номинации в различни категории през годините. Трета награда за „Завръшането“, след тези за режисура и операторско майсторство.

Актьорът изреди дълъг списък с благодарности за многото режисьори, с които е работил и отново използва платформата, за да припомни, че климатичните промени са истински и са най-големия проблем, пред който планетата е изправена сега.

Джулиан Мур, миналогодишната носителка на „Оскар“ за главна женска роля, представи номинираните в една от най-очакваните категории – главна мъжка роля:

Брайън Кранстън в „Тръмбо“ Мат Деймън в „Марсианецът“ Леонардо ди Каприо в „Завръщането“ Майкъл Фасбендър в „Стив Джобс“

Еди Редмейн в „Момичето от Дания

Както БЛИЦ съобщи, призът за най-добра актриса взе Бри Ларсън за ролята си в „Стая“. За най-добър филм беше отличена лентата „Спотлайт“.