Categories
Без категория

Доживотен затвор за акушерката, която преби новородено!

На 3 май ще се състои национален протест за искане за доживотен затвор за акушерката.

Тема номер 1 в социалните мрежи в пребитото бебе от акушерката в болница Софиямед. Дори тече инициатива за организирането на протест в цялата страна. Той ще бъде проведен на 3 май в 13:00 часа във всички по-големи градове в България. В София ще бъде пред Сметната палата, а близо 11 хиляди души вече са потвърдили присъствието си на него.

ТВ7 направи специален репортаж по темата и се свърза с две от майките, които стоят за организирането на протеста. Пред камерите на сутрешния блок „Добро утро, България“ те заявиха, че българите трябва да си отворят очите и да не се правят, че нищо не се е случило. Според тях трябва да бъде наложена максималната присъда за акушерката Емилия Ковачева, която е в ареста под обвинение за опит на убийство на малолетно лице.

Майките заявиха, че вероятно и болниците имат своята вина за случилото се и трябва да понесат някаква отговорност, но това не оправдава действията на акушерката. Според тях трябва да се направят промени в работното време и почивките на екипа, за да се избегне повторен случай.