Categories
Без категория

Днес ще има масирани акции на КАТ

Акция „Скорост“ ще бъде проведена днес.

Нова телевизия информира, че от сутринта Пътна полиция ще започне акция „Скорост“. Тя ще бъде проведена поради големия трафик, който се очаква днес. Близо 300 000 коли са напуснали София, за да отпразнуват Великден и се очаква днес голяма част от тях да се приберат.

От КАТ информират, че на четирите изхода на София ще бъдат разположени полицейския патрули, които ще регулират движението. Освен това ще бъдат разположени и екипи на възлови места в страната, където се очаква да има сериозен трафик. По традиция най-голям поток от коли след великденските празници се регистрира по автомагистрали Хемус, Люлин и Тракия. Също така се очаква сериозно движение по граничните пунктове Кулата, Капитан Андреево и Калотина.

От 14 до 20 часът пък ще бъде забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по автомагистралите и част от най-натоварените първокласни и второкласни пътища. От пътна полиция съветват гражданите да спазват ограниченията за скоростта, пътната сигнализация и да карат внимателно.