Categories
Без категория

Днес се събира 43-тото Народно събрание

В 14:00 часа ще бъде първото заседание на 43-тото Народно събрание.

Днес в 14:00 часа ще бъде проведено първото заседание в новия парламент. Той ще бъде открито от най-възрастния депутат – 71-годишния Стефан Данаилов. Това няма да бъде непознато нещо за него, тъй като вече го стори веднъж през май 2013 година. Събитието ще бъде предавано пряко в ефира на БНТ и БНР.

Една от първите задачи, която ще трябва да бъде решена от новите депутати е избирането на председател на Народното събрание и негови заместници. Кандидати ще излъчат трите най-големи партии. ГЕРБ ще предложи Цецка Цачева, която вече изпълнява тази длъжност в 41-вия кабинет. Интересите на БСП ще бъдат защитавани от Янаки Стоилов, а ДПС ще предложи Алиосман Имамов.

Парламентът ще бъде съставен от 8 партии. Това са: ГЕРБ, „БСП – лява България“, ДПС, Реформаторският блок, Патриотичният фронт, „България без цензура“, „Атака“ и АБВ.

Депутатските места вече бяха разпределени, а вече имаме една заявка за независим депутат, още преди да бъде даден официален старт на 43-тото Народно събрание. Анна Баракова напусна своята партия ББЦ. Най-младото лице в парламента ще бъде Калина Балабанова от АТАКА, която е родена през 1990 година!

Остави твоят коментар

коментар(и)