Categories
Без категория

Днес КЕВР ще дава обяснения за цената на тока пред депутатите

Председателят на КЕВР ще има среща с енергийната комисия в парламента.

Председателят на Комисията по енергийно и водно регулиране Иван Иванов ще бъде изслушан от депутатите от икономическата комисия относно предстоящият законопроект, който трябва да влезе в сила от 1 юли, с което цената на тока ще поскъпне с около 2 %.

Намеренията на КЕВР да увеличат цената на тока за бизнеса предизвика сериозни скандали в индустрията. Представители на работодателските организации поискаха спешна среща с премиера Борисов, на която да бъдат обсъдени енергийните цени. Те заплашват, че, ако бъде осъществено планираното увеличение на тока от 13 до 20 % за повечетопредприятия и от 4 до 10 % за „големите риби“ в индустрията, ще излязат на протест и официално ще поискат оставките на енергийният министър и председателят на КЕВР.

Токът за битово потребление ще нарасне само с 2 процента, обещават от Комисията по енергийно и водно регулиране. Според тях хората дори няма да усетят увеличението на тока върху сметките си и дават за пример, че, ако в момента плащате 100 лева на месец, то от юли ще плащате по 102лв.

Остави твоят коментар

коментар(и)