Categories
Без категория

Днес започват консултациите за съставяне на кабинет

Тази сутрин в 10 ще бъде срещата между ГЕРБ и БСП.

Тази сутрин в 10 часа се проведе първата среща между ГЕРБ и останалите партии за съставяне на кабинет. По правило тя трябваше да се състои с втората партия събрала най-много гласове на изборите – БСП. От левицата вече съобщиха, че ще отидат на тази среща в ролята на опозиция, а не на бъдещ партньор. Следобяд трябва да бъде даден официален брифинг, на който ще бъде обявено дали двете партии биха могли да работят заедно в коалиция.

От страна на ГЕРБ на масата на преговори ще седнат Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова, които ще трябва да преговарят с Атанас Мерджанов, Янаки Стоилов и Захари Георгиев от БСП. Във втория кръг на преговорите ще се включи и лидерът на ГЕРБ – Бойко Борисов.

По-късно през деня се очаква да стане ясна и позицията на третата голяма партия в бъдещия парламент – ДПС. От ГЕРБ вече заявиха, че коалиция с тях е невъзможна и преговорите между двете партии ще бъде просто формалност. Лютви Местан обяви, че Движението за права и свободи ще даде специална пресконференция по случая в 15:30 часа. На нея той ще коментира разразилия се скандал с Бат Сали.

Остави твоят коментар

коментар(и)