Categories
Без категория

Днес ГЕРБ решава съдбата на новото правителство

На общото събрание ще бъде решено бъдещето на държавата.

Тази сутрин към 11 часа ще бъде свикана специална среща между всички членове на партията, които заемат по-високо място в нейната йерархия – депутати, евродепутати, кметове и местни лидери. На нея ще бъде обсъждано бъдещето на 43-тото Народно събрание, след втория кръг преговори, които бяха проведени миналата седмица.

Вариантът за широка коалиция между ГЕРБ и БСП категорично отпадна след проведената среща между лидерите на двете партии в неделя. След нея Михаил Миков заяви, че левицата ще бъде в опозиция, а Бойко Борисов обяви, че създаването на стабилно правителство става все по-сложна задача.

Лидерът на ГЕРБ призова останалите водачи на партиите, които ще влязат в бъдещето 43-то Народно събрание да поемат своята отговорност и да вземат участие в кабинета, който ще управлява. Борисов за пореден път сподели своето мнение, че трябва да има кабинет на споделена отговорност, тъй като в противен случай ще бъде много трудно да бъде съставено стабилно правителство, което да издържи своя четири годишен мандат.

Остави твоят коментар

коментар(и)