Categories
Без категория

Дичо шокира с изказване: Тоя „Зукър Бургър“ да го шатнат и да си спасим децата – gp-gallery.com

Поредна сериозна дискусия се разрази в национален ефир във връзка с опасните селфита на тийнейджъри. Както БЛИЦ съобщи момиче от Димитровград на 16 години се изкатери на вагон вчера заради селфи и веднага бе покосено от токов удар. По същия начин 14-годишно момче в Пловдив получи над 50% изгаряния преди време.

Гости в студиото на bTV бяха художничката Станка Желева и певецът Дичо. Художничката изрази мнение, че селфито е начин на изява – чиста форма на нарцисизъм, стигнал до пълно безумие с културата на селфитата. „Хората ходят на опасни места и вместо да гледат, се снимат само. Тия деца виждат света през селфитата“, коментира Желева, цитирана от Петел.бг.

В същото време певецът Дичо каза, че е нормално да се прави селфи на безопасно място, но не и на такова, което може да ти коства живота. „Това е модерният начин да станеш известен. И всичко е заради интернет и Фейсбук. Да го махнат Фейсбук и няма да се жертват децата. Тоя Зукър Бургър (Марк Зукърбърг) да го шатнат да не ми се прави и няма да има проблеми. Или да направят програма, която да трие селфитата във Фейсбук и толкова“, сподели той.

В предаването беше показано първото селфи, направено в научно-фантастичен филм преди 60 години, където героите се снимат с помощта на пръчка, която простират пред себе си, тя светва и от нея излиза готовата снимка. Днес все още няма такава технология, но за сметка на това деца се пържат като факли по вагоните в името на най-якото селфи, коментираха събеседниците.