Categories
Без категория

Деян Неделчев – Икебаната е пред самоубийство – gp-gallery.com

Деян Неделчев – Икебаната е пред самоубийство. Певецът се чувствал самотен, изпокарал се с всичките си близки и бил в толкова дълбока депресия, че не намирал смисъл да продължава да живее, пише ПИК бг, позовавайки се на ежедневник. Кризата на изпълнителя на „Съчки събирам“ започнала преди няколко месеца, когато се скарал с брат си Бойко.
След като години наред не си говореха, двамата успяха да намерят път един към друг през 2013-а, когато Деян си дойде в България, за да участва в риалитито „Къртицата“. Наскоро обаче братята отново се сдърпали и цялата им стара вражда избухнала с нова сила. Според запознати двамата братя се скарали заради имотни делби. Именно затова преди няколко месеца Икебаната реши да се върне на Канарските острови и се зарече, че още дълго кракът му няма да стъпи в България.

Там обаче го налегнала носталгия. Заради изострените нерви успял да се изпокара и с приятелите си на Канарските острови. Разделил се и с любовника си, с когото били заедно от години, издадоха запознати пред „Всеки ден“. Неделчев имал връзка с местен жител, зает в туризма. Човекът нямал нищо против да търпи душевните кризи, в които певецът от години има склонност да изпада. Всяко търпение обаче е до време. В един момент чашата преляла, той си събрал багажа и обявил, че повече не иска нито да вижда, нито да чува Деян.

След тази поредна раздяла Неделчев се почувствал толкова самотен, че превърнал жилището си на Канарските острови в истински безплатен хан. В момента той посреща в дома си кого ли не, дава подслон на хора, които дори не познава, само и само да има някой, с когото да си говори и който да го отвлича от черните мисли. Въпреки това обаче, когато остава сам, депресията отново го наляга, твърдят запознати.

„Чувствам се все по-самотен и объркан. Наистина съм на ръба и се чудя дали изобщо има смисъл човек да се бори и да отстоява нещата, в които вярва. Май няма смисъл да си даваме много зор…“, написа неотдавна във фейсбук Икебаната. После публикува линкове към сърцераздирателни балади.

Близките му вече сериозно се притесняват, че певецът може да посегне на живота си. Той често прекарва часове наред в разглеждане на стари снимки, слуша старите си песни и тъгува по времената на „Златният Орфей“, когато беше звезда и му предричаха светло бъдеще в лоното на естрадата“. В най-самотните си мигове Деян си спомня Емил Димитров, Борис Карадимчев и всички останали музиканти, с които е бил близък и които вече не са между живите. Често споделял, че най-добре ще е, когато и той отиде при тях, в един по-хубав свят.
„Деян е много емоционален и нестабилен психически. Страх ни е да не направи някоя глупост“, притесняват се приятелите на ексцентрика.