Categories
Без категория

Десислава Танева: Затягаме коланите

Танева сподели как ще реши проблемите в аграрния сектор.

За първи път в политическата история на България поста министър на земеделието и храните е оглавяван от жена. Това е Десислава Танева от ГЕРБ. Тя ще има сложната задача да се справи с тежкото положение, в което се намира аграрния сектор. Наскоро тя обяви, че държавата е предвидила около 3.5 млн лева, с които да обезщети животновъдите, чиито овце загинаха от болестта „син език“. Това обаче, е само един от въпросите, с които ще трябва да се справи по време на своето управление през следващите 4 години на този пост!

Реклама:

Десислава Танева даде специално интервю за вестник Стандарт. Тя коментира някои от най-наболелите теми за земеделците. Относно развитието на млечния сектор, министърката на земеделието и храните сподели, че има ясни идеи и решения, с които ще се опита да подкрепи животновъдите. Очаква се субсидията за пасищата да се увеличи значително.

Госпожа Танева сподели, че ще направи известни промени в ръководствата на ресорните държавни агенции и една от тях ще бъде връщането на Румен Прожанов, който оглавяваше Държавен фонд „Земеделие“ преди време.

Остави твоят коментар

коментар(и)