Categories
Без категория

Десислава Атанасова: Ще извадим на показ имената на хората с преференциални депозити в КТБ

Атанасова разкри, че ще бъдат обявени имената на хората с преференциални депозити в КТБ.

Председателят на временната комисия за КТБ към парламента гостува в сутрешният блок на БНТ и разкри, че съвсем скоро ще бъдат обявени имената на хората, които са имали преференциални депозити в банката на Цветан Василев. Атанасова посочи, че ще бъде изкаран списък с лица, които са имали преференциални депозити за 2 години назад от фалирането на КТБ.

Депутатката от ГЕРБ разкри още, че Законът за изменение и допълнение за закона за кредитните институции е внесен в деловодството на Народното събрание и в най-скоро време ще бъде вкаран за обсъждане в парламентарната зала. Тя добави, че една от точките в него е падането на банковата тайна за дружества като КТБ.

За всички останали банки това няма да важи и банковата тайна ще може да бъде свалена едва, ако има такова искане от министъра на финансите, директора на НАП, главния прокурор или шефа на гарантиране на фондовете. Десислава Атанасова обясни, че, ако Законът бъде приет ще могат да се дават информации за влоговете на политическите сили в дружествата, които са обявили фалит.