Categories
Без категория

Депутатът от БСП Георги Свиленски: Трябва контрол на пазара за шофьорските книжки!

Депутатът от БСП призова за промяна в Закона за движение по пътищата.

Според него е необходим нов Закон за движение по пътищата, в който да бъдат ясно разписани правата и задълженията на общините и шофьорите. Той добави, че около идеята са се обединили повечето народни представители в 43-тия кабинет.

Като основен проблем Свиленски посочи три фактора: Първият са нарушенията на шофьорите, вторият е слабият контрол и третият е незаинтересоваността на местните власти. Другият проблем е свързан с ниското ниво на обучение, което се предлага в шофьорските школи. Всичките тези проблеми, като се обединят в едно, се получава картинката, която наблюдаваме в момента, заяви депутатът.

За да се разрешат проблемите трябва да се налагат по-сурови наказания и глобите да се събират по-бързо. Също така трябва да се налагат и санкции на кметовете и полицейските началници, които не са осигурили условия за безопасно движение по пътищата. Свиленски призова мотористите да изпратят свои хора в транспортната комисия, които да представят техните предложения за промяна в Закона за пътищата, но добави, че ограниченията важат за всички и трябва да се спазват, независимо от превозното средство, което управляват.