Categories
Без категория

Депутатите отказаха да си намалят субсидиите!

Депутатите отхвърлиха предложението на Енчев за намаляване на субсидиите за партиите

Преди броени минути беше гласувано предложението на независимият депутат Велизар Енчев да бъдат намалени с над 50 % субсидиите, които получават партиите за 1 спечелен глас. В момента всяка партия получава по 11 лева на глас, а бившият народен представител на Патриотичният фронт предлага сумата да бъде намалена на 5 лева за глас. Както се и очакваше депутатите в Народното събрание не одобриха законопроектът на Енчев и отказаха да си намалят субсидиите.

Предложението на Велизар Енчев беше подкрепено само от депутатите на Патриотичният фронт и един „объркал се“ народен представител на ГЕРБ. Лидерът на новосформираната партия „Българска пролет“ остана разочарован от този факт и добави, че партиите трябва да се откажат от субсидиите си в името на българската държава, която се намира в тежко финансово състояние.

Енчев посочи, че партиите в парламента са взели точно 123 милиона лева субсидии от последните избори. За сравнение в Германия и Гърция субсидията е 50-60 евроцента на глас, а в Македония дори е под 1 български лев!

Остави твоят коментар

коментар(и)