Categories
Без категория

Депутатите одобриха изграждането на нов център на НАТО в Горна Малина

Центърът ще бъде изграден в Горна Малина.

На днешното заседание в парламента беше одобрено споразумението за изграждане на втори център на НАТО. Той ще бъде разположен в Горна Малина. Решението беше подкрепено с мнозинство от ГЕРБ, Реформаторския блок и ДПС. Срещу него гласуваха всички представители на Атака и 10 депутати от БСП. Споразумението беше одобрено на първо и второ гласуване по ускорената процедура.

След като беше взето решението, депутатът от БСП Георги Божинов излезе на парламентарната трибуна и обясни защо е гласувал против. Той заяви, че двуполюсният модел е отстъпил място на еднополюсовият и попита къде ще се намира България в крайна сметка – ще се бори за по-достойно място или да преодолее обреченото.

Веднага след него думата взе депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев, който разкри, че преговорите за изграждането на КИС на НАТО са започнали още при Станишев, а предварителният договор е подписан от Орешарски и настоящите управляващи просто завършват започнатото. Той обясни, че не става дума за военна техника, а за разположението на няколко компютъра и предавателя.