Categories
Без категория

Да съберем 57 000 лева, за да могат децата от село Бъзън да ходят на училище!

„Изпрати СМС с текст DMS BAZAN на номер 17 777 на цена от 1,20 лева с ДДС.“

Село Бъзън е едно от най-красивите места в Северна България. В него живеят над 1300 души, сред които българи, турци, цигани и помаци, които живеят в мир и разбирателство. Проблемите на селото обаче, започват в периода около 2007-2009 година, когато то все още е част от община Ветово, която постепенно разпродава всички имоти, с които разполага. По този начин селото се „прощава“ със сградата на училището си, която става частна собственост и по този начин децата на Бъзън трябва да следват образованието си в Русе, който е на 20 километра от тях.

Постепенно селото опустява, тъй като все повече семейства с малки деца предпочитат да се изнесат в големия град, за да осигурят по-добър живот на своите наследници. Поради тази причина хората от Бъзън решават да поема инициатива и да възродят местното СОУ „Васил Левски“. Те искат да откупят сградата на училището, но за целта имат нужда от 57 000 лева.

Ако искате да помогнете за решаването на един от демографските проблеми на страната, може да изпратите смс с текст DMS BAZAN на номер 17 777 на цена от 1,20 с ДДС или да дарите средства по банковата сметка на кампанията, която може да намерите ТУК.