Categories
Без категория

Да помогнем на малкия Иво да пребори рака

Изпрати СМС с текст DMS IVO на 17 777 на цена от 1.20 лева

Той е само на 14 години и е с диагноза „Неврофиброматоза тип 2“. Това е заболяване, при което в тялото постоянно, се образуват доброкачествени тумори. При него те се намират в малкия мозък и в областта на гръбначните центрове. Заплахата е да не бъдат притиснати важни жизнени центрове.

Реклама:

До този момент Иво е претърпял 4 операции в Международен институт по невронауки в Хановер със средства на Център „Фонд за лечение на деца”. През месец март германските лекари установяват, че едно от туморните образувания тенденциозно се уголемява. Наложително е неговото отстраняване, но те са преценили, че може да се изчака още известно време. Според тях в момента, е по-добре да се стопира растежа чрез лекарството Авастин. За съжаление обаче, то не се предлага в България и ползването му от деца до 18 години е забранено и ЦФЛД отказва да финансира закупуването му.

Въпреки това родителите на Иво са започнали вливане на лекарството. Лекарите от Хановер отчитат положителни резултати и има действително намаляване на туморното образувания. Една вливка струва 1683 евро. Лечението с Австатин трябва да продължи още 4-6 месеца. Нужни са 10 000 евро, а до момента са събрани едва около 2600 лева по сметките на Иво. Необходими са още 17 000 лева.

Остави твоят коментар

коментар(и)