Categories
Без категория

Дарителски кампании

Начало » Дарителски кампании

Зов за помощ налага спешно събиране на средства, чиято сума е над 160 000 евро. Става въпрос за Димитър Йовов, живущ в гр. Пловдив. През месец юли тази година, на 37-годишният мъж била поставена диагноза „остра милоидна левкимия – М4“, която налага неизбежна костно-мозъчна трансплантация. Операцията трябва да бъде извършена в клиника в Хелиос във Висбаден, Германия. Мъжът е добър съпруг … Виж още »

И тази година се проведе традиционният „Мото рок фестивал“ в Побит камък, който имаше за цел да събере средства за Стела Георгиева. Болното момиче страда от сколиоза (гръбначно изкривяване на 5 прешлена вдясно) и се нуждае от пари за операция. 3-годишното момиченце се нуждае от специално лечение в чужбина, а благодарение на МС Калашниците, това става все по-постижима цел. Това … Виж още »

За четвърта поредна година продължава дарителската кампания – „Да оставим следи“. Нейната цел е да подпомогне и подобри здравните услуги в страната. Освен това трябва да се обърне и по-голямо внимание на здравните проблеми в обществото. Организаторите на кампанията са подписали споразумения с над 30 болнични заведения за сътрудничество. Те от своя страна са изготвили списъци от необходимата апаратура и … Виж още »

Мъжът е с с диагноза „Хроничен нефритен синдром: дифузен мезангиопролиферативен гломерулонефрит”. През 2012 година постъпва за лечение и е поставен на хемодиализа. През това време бива включен в списъкът на чакащите за бъбречна трансплантация в България. Докато чака обаче, Емил се свързва с турската болница „Газиосман паша”, откъдето му предлагат оферта за кръстосана бъбречна трансплантация на стойност 31 600 долара. … Виж още »

Тя е бивш спортист, който страда от артроза на дясна глезенна става. За съжаление е необходима операция и поставяне на протеза. Интервенцията ще бъде извършена в немска болница в Мюнхен, която ще струва 18 450 евро. Първоначално Величка Петрова се обръща към НЗОК, но от там отказват да й отпуснат необходимите средства. Поради тази причина жената няма друг избор, освен … Виж още »

Малкият Александър Савов е заплашен да изгуби зрението си, ако не бъде продълена терапията при доктор Клер в Германия. През 2010 година на Сашко е установено заболяването „Двустранен ювенилен увеит”. Моментално започва тежко лечение, което обаче, не довежда до желаните резултати. Заболяването се задълбочава и през 2012 година Александър е заплашен да загуби зрението си. Тогава родителите му решават да … Виж още »

Тя е оперирана преди 2 години от киста на яйчиник, но няколко месеца по-късно отново постъпва по спешност в болницата в Сливен, защото получава силни болки в стомаха. Лекарят установяват, че момичето има кървяща язва на стомаха. Те успяват да я излекуват, но половин година по-късно Ангелина отново постъпва в болница заради силни болки в коремната област. Този път момичето … Виж още »

Тя е на 47 години и миналата година се разболява от рак на белия дроб. След като е установена болестта, Дияна се подлага на лечение в турска клиника в Анадолу. Там са направени много тестове и изследвания, след които бива назначено лечение с Xalkori 250 mg. Преди това са проведени 5 химиотерапии, които са дали много добър резултат. Лекарите дават … Виж още »

Във връзка със зачестилите природни бедствия, които сполетяха страната ни през изминалите дни, седмици, месеци и години, е организирана кампания за събиране на средства за пострадалите от катаклизмите. Много хора останаха без домове и имущество и в момента живеят във временни постройки, при роднини или на улицата! Те трудно успяват да свържат двата края, а държавата не се ангажира с … Виж още »

Квартал Младост е може би единственият в София, който няма собствен православен храм. Това е район, в който живеят около 150 000 души. В момента църковното настоятелство на храм „Рождество Христово“ се е заело със задача да намери средства за изграждането на храма. Плановете на настоятелството са след като бъде изградена сградата, да бъде създаден цял комплекс с енорийски център … Виж още »