Categories
Без категория

Даниел Митов: Войските на НАТО ги приемаме като наши собствени

Имаме договор с НАТО, който не можем да го нарушим, посочи Митов.

Това обяви външният министър след приключилото преди броени минути заседание на Министерски съвет. Даниел Митов посочи, че България има сключен договор за „взаимна защита“ с НАТО и по този начин той обясни тяхното присъствие в страната. Също така добави, че няма как САЩ да си разположи военната техника без наше разрешение.

Даниел Митов обясни, че предстоящите учения на американската армия на територията на Република България са предварително застъпени в програмата на НАТО и за пореден път се вдига ненужен шум и истерия около тях. Министърът посочи, че това е част от планът на Алианса за отговор на кризата в Украйна.

Външният министър сподели, че още през 2006 година кабинетът „Станишев“ е сключил настоящето споразумение за провеждането на военни учения на американците. Той посочи, че според подписаното от Сергей Станишев, САЩ може да разположи на наша територия не повече от 2600 войника. Относно двата американски танка, които пристигнаха у нас, Митов посочи, че след като се приключи с тяхното използване ще напуснат страната.

Остави твоят коментар

коментар(и)