Categories
Без категория

Губим битката с Ебола

Президентът на Световната банка сподели, че мерките срещу ЕБОЛА са неефективни.

Това призна президентът на Световната банка Джим Йон Ким. Той даде специално изявление относно борбата с Ебола и мерките, които се взимат относно нея. Според него светът все още не е възприел напълно какво може да се случи, ако вирусът Ебола напусне пределите на Западна Африка и се разпространи във всички останали краища на света. Това би било пагубно за човечеството и световната икономика.

Джим Йон Ким смята, че мерките, които бяха взети за борба с вируса Ебола са силно закъснели и призова всички държави да спрат да мислят за собствените си граници, а час по-скоро да изпратят хора и ресурси ,за да подпомогнат борбата с вируса в Западна Африка. По последни данни починалите вследствие на вирусната инфекция са 4546 души от 9191 заразени. Най-тежко е положението в Гвинея, Сиера Леоне и Либерия.

В САЩ пък има нови съмнения за заразена жена от Ебола. Получен е сигнал в Бърза помощ за жена, която се е почувствала зле и пред медицинския екип е споделила, че наскоро се е прибрала от Сиера Леоне.

Остави твоят коментар

коментар(и)