Categories
Без категория

Гръцки пенсионер се жалва: Ще ми намалят пенсията до 1500 евро!

Някои от гърците дори взимали по 2 пенсии!

Германската национална телевизия направи специален репортаж за пенсиите в Гърция. Най-шокиращото нещо в случая „възмущението“ на местен пенсионер, който се жалва, че след „финансовите рестрикции“ пенсията му ще спадне на 1500 евро. До момента той взимал по 3600 евро на месец! За сравнение дори германците не получават такива пенсии и най-високата при тях е 1000-1300 евро!

Поради тази причина немските журналисти се опитали да „разследват“ в детайли пенсионната система на южните ни съседи. Впоследствие се оказало, че тя била доста „различна“ и почти непроследима. Има два вида пенсии – за държавни служители и обикновени работници. Разликата между тях е огромна. Държавните работници взимат огромни пенсии, някои от които дори надхвърлят цифрата от 3600 евро! Разбира се, има и много пенсионери, които взимат около 700-1000 евро, но има поне 500-700 000 пенсионирани държавни служители.

Проучване на Брюксел е показало, че СРЕДНАТА пенсия в Гърция е 995 евро, а не обявената от гърците 665 евро. Освен това гърците имали 13 независими една от друга пенсионни каси, които нямали връзка помежду си. Това позволявало на „някои тарикати“ да взимат по повече от 1 пенсия! И последният фрапиращ случай е факта, че пенсията на гърците се „изчислявала“ спрямо заплатата, която е взимал от последната си работа (обикновено най-високата), а не на базата „първия-последен работен ден“.

Остави твоят коментар

коментар(и)