Categories
Без категория

Григор Димитров успя! Историческо класиране на 1/8 финал на US Open!

Григор Димитров се класира за исторически 1/8 финал.

Хасковлията записа трета победа на US Open, с която си гарантира историческо участие на 1/8 финала. Григор започна много слабо двубоя и загуби първия сет с изненадващото 0:6 в полза на Давид Гофен. Намиращият се на 8-мо място в световната ранглиста обаче, бързо се съвзе от шока и демонстрира най-доброто, на което е способен. Гришо спечели следващите три сета 6:3; 6:4 и 6:1. На 1/8 финалите най-добрия български тенисист ще се изправи срещу Гаел Монфис, който елиминира Ришар Гаске.

Ето какво заяви Григор Димитров веднага след двубоя:

„Гофен изигра феноменален първи сет. Не мога да си спомня кога за последно бях губил на 0. Всичко му се получаваше – поддържаше много добра скорост, пласираше отлични удари, а аз просто се опитвах да се задържа в играта. Във вторият сет продължавах да имам проблеми със сервиса, което ми пречеше да покажа най-доброто, на което съм способен“

„Искаше ми се да играя на корта „Артър Аш“, но за съжаление заваля и нямаше как да се случи това. Благодаря на феновете, които останаха да ме гледат до толкова късно. Колкото до двубоя с Монфис – със сигурност ще бъде забавно. Радостен съм, че ще играя и през втората седмица.“ – завърши Гришо.

коментар(и)