Categories
Без категория

Григор Димитров: Разочарован съм от загубата

Григор Димитров е разочарован от загубата си на 1/8 финала на US Open

Най-добрият български тенисист не скри възмущението си от загубата от Гаел Монфис на 1/8 финалната фаза на US Open. Хасковлията загуби с 3-0 сета(5:7; 5:7;5:7), но двубоя беше изключително оспорван. Той ще се запомни още с недостойната игра на французина, който на няколко пъти прибягваше до неспортсменски прийоми, с които целеше да разбие и без това неубедителната игра на нашия състезател.

В крайна сметка Григор Димитров изигра доста слаб за неговите възможности двубой и съвсем логично загуби. Въпреки загубата трябва да отбележим, че хасковлията бележи сериозен прогрес в своето развитие. Номер 8 в света завоюва около 200 000 долара от наградния фонд и 170 точки за ранглистата, които обаче няма да му бъдат достатъчни, за да се изкачи по-нагоре в нея. Ето какво сподели Григор за загубата от Монфис на пресконференцията след мача:

„Гаел игра много добре, но това не оправдава слабата ми игра. Не бях дори близо до нивото, на което трябва да бъда всеки мач. Вместо да покажа най-добро от себе си, аз направих точно обратното“.

коментар(и)