Categories
Без категория

Главният прокурор: Вероятно освобождаването на Ченалова ще бъде обжалвано

„Вероятно ще обжалваме паричната гаранция на Чаналова“, заяви Цацаров.

Сотир Цацаров обяви, че прокуратурата най-вероятно ще обжалва решението на съда да освободи срещу парична гаранция съдия Ченалова. Той даде изключително висока оценка за работата на прокурорите по делото и заяви, че „реформите“ няма да продължат само с делото срещу Ченалова, като следващата стъпка са законодателните и конституционните промени. Също така добави, че прокуратурата ще продължи да работи по абсолютно същия начин, без да се интересува дали това му харесва на някой или не, дали го смята за репресиране или демонстрация.

Главният прокурор на България подкрепя предложените реформи и ги определи за прагматични, реалистични и осъществими. Все пак призова да не бързаме с коментарите, преди да видим конкретните текстове за изменение на Конституцията черно на бяло.

Относно предложението главният прокурор да се отчита за работата, която е свършил пред депутатите в Народното събрание веднъж в годината, Цацаров сподели, че не вижда нищо лошо в това и определи като напълно нормално да има някаква форма на парламентарен контрол спрямо главният прокурор, което важи и за всички останали институции в държавата.