Categories
Без категория

ГЕРБ и Реформаторите на нови преговори

Днес в 13:00 часа двете политически сили ще седнат на масата за преговори.

След няколко минути двете политически сили ще седнат на една маса, за да проведат нова серия преговори. Все още не е ясно кои лица ще представляват двете партии на кръглата маса. На днешната среща двете страни би трябвало да оформят последните детайли около бъдещата коалиция. Очаква се да бъдат излъчени общи приоритети и програмна декларация, към които двете партии ще се придържат по време на съвместното им управление.

Меглена Кунева сподели, че има дребни различия свързани с областта на икономиката. ГЕРБ желае да позволи на общините да въведат допълнителен 2 процентов данък, докато на Реформаторите не им допада тази идея. Също така добави, че днес няма да бъдат обсъждани министерски постове и имена. Според нея това би било безсмилено, ако не бъде постигнато споразумение за бъдещата програма на 43-тия кабинет.

От ГЕРБ настояват да бъдат разпределени справедливо отговорностите между двете партии. Томислав Дончев сподели, че към момента Реформаторите не са готови със своето виждане относно бъдещата структура на Министерския съвет. Поради което няма конкретен напредък в преговорите между двете политически сили.

коментар(и)