Categories
Без категория

Георги Първанов: Цветан Василев не е искал политически чадър от мен

„Цветан Василев не ме е търсил за протекции“.

Председателят на АБВ в оставка гостува в сутрешният блок на Нова телевизия, за да коментира появилите се слухове, че по времето, когато е бил президент на България, Цветан Василев е отишъл при него, за да го помоли за протекции. Първанов категорично отрече информацията и я определи като поредният компромат, който излиза срещу него. Той поясни, че отдавна е приключил с КТБ и по време на своето управление не виждал опашки от политици пред банката.

Георги Първанов коментира и предложената от Калфин реформа за пенсии. Той е определи като блестяща и сподели, че социалният министър е успял да респектира премиерът Борисов с начина, по който я е представил. Предложението на Калфин съвпадна и със съдебната реформа, която внесоха от АБВ същия ден.

Лидерът в оставка добави, че АБВ се готви за предстоящият референдум за изборите правила, но според него е малко вероятно той да се случи. Относно обвиненията, че АБВ е лидерска партия, Първанов не отрече и се защити с факта, че такава е тенденцията в Европа и в частност у нас.