Categories
Без категория

Ген.Атанасов: Днес ще разберем кой каква политическа воля има

„Реформаторът вярва, че промените в Конституцията, ще бъдат приети на първо четене“.

Според реформаторът, на днешното гласуване на промените в Конституцията, ще стане ясно кой каква политическа воля и интереси защитава в 43-тото Народно събрание. Генерал Атанас Атанасов посочи, че от бутонът, който ще бъде натиснат по време на гласуването на първо четене, ще бъде даден отговор на много въпроси преди изборите.

Депутатът заяви, че без промени в Конституцията на България не може да бъде реализирана ефективна съдебна реформа. Той побърза да разясни, че на първото гласуване ще се покаже каква е политическата воля на народните представители, а едва на второ и трето гласуване, ще се променят текстовете в законопроекта.

Реформаторът поиска да бъде въведен механизъм, чрез който да се задават въпроси към главният прокурор. Той даде за пример Германия, където преди няколко дни беше уволнен главният прокурор, заради разследване срещу блогъри, които нарушавали „Закона за държавната тайна“. Според Атанасов по този начин, ще може да се държи „сметка“ на главният прокурор, ако допусне сериозни гафове.

коментар(и)