Categories
Без категория

Вълков: До ноември ще има сериозни промени в Закона за движение по пътищата

През ноевмри ще бъдат въведени сериозни промени в Закона за движение по пътищата, посочи Вълков.

Това обяви заместник-председателят на транспортната комисия в парламента Иван Вълков. Специално за БНР той обясни какви ще бъдат промените и какво трябва да се направи според него, за да се намали смъртността по българските пътища. Той посочи, че промените ще бъдат в посока превенцията и административно-наказателните разпоредби, тъй като в по-голямата си част нарушенията се правят от неправоспособни водачи.

Вълков посочи, че до този момент мерките за безопасността от стратегия за безопасност по пътищата до 2020 година дават добър резултат, но трябва да се работи още в тази посока. Койчо Русев се включи в разговора по националното радио и добави, че една от причините за увеличаването на смъртните случаи по пътищата е свързана с намалелите проверки по пътищата.

Членът на Управителният съвет на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътища и председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт смята, че трябва да се създаде рейтинг на школите за обучение на млади шофьори, тъй като според него повечето от тях не предлагат качествено обучение.

Остави твоят коментар

коментар(и)