Categories
Без категория

Във вторник НС ще приеме здравното осигуряване

Това заяви Цецка Цачева относно поправките в Закона за здравеопазването, които трябваше да бъдат приети миналата седмица.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева заяви, че във вторник ще бъде свикано извънредно заседание, на което ще бъде приета рефорамата за здравното осигуряване. По този начин депутатите ще продължат работата си от миналият четвъртък, когато се гледаха промените в закона, но не бяха приети, тъй като за първи път от формирането на 43-тия кабинет не беше съставен кворум в парламента.

Очаква се във вторник управляващата коалиция да бъде в пълен състав, за да бъде сигурно, че промените в Закона за здравеопазването ще бъдат приети. Освен това е възможно представителите на Български демократичен съюз да „ударят едно рамо“ на кабинетът.

Все още не е ясна позицията на БСП и ДПС, които бяха с основна вина за това да не се събере нужният кворум миналата седмица. Припомняме ви, че техните депутати бяха в парламента, но отказаха да се регистрират. От левицата заявиха, че по този начин са искали да предадат ценен урок на управляващите, които по думите им са се самозабравили.

коментар(и)