Categories
Без категория

ВТБ с мераци да купи КТБ?

ВТБ купува КТБ?

Както добре знаете, в последните дни основният скандал в България е спирането на работата на Корпоративна търговска банка на Цветан Василев. КТБ влезе под специалния надзор на БНБ за срок от 3 месеца, а това означава, че хората, които имат пари в тази банка остават със замразени сметки и не могат да правят нищо, но пък тези които имат кредити към банката, трябвало да продължат да си ги плащат, което е направо абсурдно.

Реклама:

В КТБ пари няма, а Цветан Василев успокоява своите клиенти, че банката не е фалирала. Дали това е така, само той си знае, но сега става ясно, че руската Внешторг Банк (ВТБ), която е и спонсор на футболния Левски София, иска да закупи КТБ.

Издателя на в. „Дума“ – Николай Малинов, коментира за Люба Кулезич, че е имал подобна информация от доста време и според него, ВТБ иска да изкупи всички банки в България, което щяло да бъде изгодно за нас – интересно кое ще ни е изгодното…

Вече десетки клиенти на КТБ пропищяха, че бизнесът им е обречен на фалит, тъй като не могат да теглят средствата си от банката, а сигурно помните, че логото на КТБ е „Клиентите са ни скъпи“. Е скъпи, скъпи, колко да са скъпи?

Интересното в случае е, че бившият министър на финансите на България – Симеон Дянков, вече е в надзорния съвет на ВТБ, като gp-gallery.com надушва тук сериозна схема, ръководена от дългите ръце на ПП ГЕРБ.

Остави твоят коментар

коментар(и)