Categories
Без категория

Волен Сидеров не одобрява отлагането на повишаването на цените на тока с 1 месец

Сидеров обвини американците за кризата в НЕК.

Според лидерът на Атака отлагането на повишението на цените на тоу печалбата на ВЕИ Марицака с 1 месец не е решение на цялостният проблем. Депутатът от 43-тото Народно събрание присъства на заседанието на парламентарната комисия, която обсъди възможните варианти относно повишаването на цените на тока и компенсирането на загубите на НЕК.

Волен Сидеров попита членовете на Комисията какво очакват да се случи през следващият 1 месец, че предлагат подобно нещо. Според неговата партия трябва да се наложи мораториум върху цената на тока в срок от 6 месеца. Като през това време трябва да се преосмисли националната стратегия за енергетиката и да се стигне до конкретни решения в тази посока.

Депутатът припомни на присъстващите, че през 2012 година предложението на Атака е успяло да наложи 20 % данък върху печалбите на американските ВЕИ-та, което е щяло да донесе допълнителни 200 милиона лева в хазната на НЕК, но „американският натиск“ върху президента е отменил приетият на първо четене законопроект.

Остави твоят коментар

коментар(и)