Categories
Без категория

Военният министър Ненчев иска спешна промяна в Закона

„Не е сериозно да се отнема достъпа на висш генерал преди присъдата да влезе в сила“, сподели военният министър.

Според министърът на отбраната трябва да бъде направена спешна промяна в закона за военното дело. Той посочи случая с висшият военен генерал Шивиков. От ДАНС са му отнели достъпа до секретна информация и на тази база искат той да бъде уволнен. Ненчев обаче, попита какво ще се случи, ако той бъде оправдан след няколко дни, тъй като по закон няма как да го върне на старата му позиция.

Поради тази причина министър Ненчев иска спешно да бъде направена промяна в Закона. Според него по този начин може да бъде „отстрелян“ всеки един висш военен. Той посочи още, че вече е подготвен текста за законовата поправка, който ще забрани отнемането на достъпа на генералите до секретната информация преди да бъде влязла в сила присъдата.

Напомняме ви, че преди няколко дни беше подаден анонимен сигнал срещу генерал Шивиков, че той е взел негови подчинени да му работят в апартамента. Той от своя страна категорично отхвърли твърденията и сподели, че въпросните лица не са му подчинени. В момента се извършва проверка по случая, а до нейното приключване достъпът на Шивиков до секретните данни ще му бъде забранен.

коментар(и)