Categories
Без категория

Владислав Горанов очаква дефицит под 2% за догодина

Финансовият министър обеща повече средства за образованието и инфраструктурата.

В кулоарите на парламента финансовият министър заяви, че приоритет на кабинетът през следващата календарна година ще бъде дефицит под 2 % и повече средства за образованието и отбраната. Владислав Горанов разкри, че в момента се провеждат консултации с четирите партии от широката коалиция. Всъщност министърът на финансите направи изявлението си на излизане от среща с Патриотичният фронт.

Той посочи, че неговият основен приоритет е образованието и средства за изграждането на инфраструктурата. Според него не са необходими повече средства за отбраната, но, ако бъдат поискани той най-вероятно ще ги отпусне. Бюджетът за следващата година ще бъде внесен до края на октомври, като преди това ще бъде проведен втори тур консултации с останалите коалиционни партньори.

Относно твърденията на Цветан Василев, че КТБ има капацитет от 2 милиарда лева, Горанов призова собственикът на банката да се върне в България и да покаже как може да се случи това. Финансовият министър обеща, че ще се постарае да осигури необходимите 50 милиона лева за индексирането на коледните пенсии.

коментар(и)