Categories
Без категория

Вижте част от депутатите, които ще се кандидатират за кметове

Реформаторският блок и Патриотичният фронт ще играят комбина на изборите.

Според информация на вестник „Преса“ трима от депутатите на Патриотичният фронт, които представляват партията в парламента обмислят да се пуснат на предстоящите местни избори. Един от тях – Искрен Веселинов е решил да се кандидатира за кмет на община Русе. Заместник-председателят на ВМРО е бивш общински съветник и бивш шеф на областното пътно управление и обстановката в русенската власт не му е непозната.

Интересното в случая е, че неговото издигане трябва да бъде подкрепено от Реформаторският блок. От своя страна патриотите ще върнат жеста и ще подкрепят кандидат-кметът на реформаторите в община Плевен. към момента обаче, не е ясно дали тази идея ще се реализира, тъй като СДС настоява блокът да излезе със собствена кандидатура за Русе.

Близки до двете политически формации споделят, че е много вероятно това да се случи и дори схемата да се повтори в други две големи български общини – Варна и Пловдив. Очаква се патриотът Славчо Атанасов да се кандидатира отново за кмет на Пловдив. Той беше градоначалник в периода 2007-2011, но впоследствие загуби изборите на балотаж от Иван Тотев от ГЕРБ.