Categories
Без категория

Вижте статията на Кеворк, която накара БХК да пи*ае газ! – gp-gallery.com

Идеологът на „Всяка неделя“ Кеворк Кеворкян бе атакуван от „патриотите“ от Българския хелзинкски комитет заради три негови статии: „Боклуци“, „Левски, Йото и циганите“ и „Циганско нахалство“. Последната статия е публикувана във в. „Уикенд“ на 8 декември 2012 година, но продължава да е актуална и днес. Предлагаме ви я без съкращения. Какво ще си кажете за някакво човекоподобно, което е поставило портрета на Княз Борис Първи – Покръстителя пред члена си и прави срамни движения?

А какво ще си кажете за друго човекоподобно, което прави фелацио с портрета на Цар Симеон Велики? Или за трето човекоподобно, което предизвикателно държи с главата надолу портрета на Левски – Апостола на Свободата? Ясно какво. Хиляди българи вече си казаха мнението в Мрежата.

Но има и такива – двамца засега – които смятат, че тези диваци не са животни, не са получовеци, не са боклуци – и трябва да бъдат защитени.

Снимката с циганите от Добрич, тези безподобно арогантни осквернители, несъмнено е едно от най-големите предизвикателства на Прехода. Тя не е нещо случайно – тя е директен юмрук в лицето ви. Такива сте вие – мухльовци скапани, нищо повече! – ви казва тя. Писах за добричките вандали, писал съм и за други като тях, но погнусата ме спираше да влизам в подробностите.

Спестих, например, факта, че снимката в Добрич съвсем не е плод на някакво буйство – получовеците получили някакво озарение Свише и се развилнели. Нищо подобно.

Лесно се забелязва, че тя е предварително и много внимателно промислена композиция, всяко нещо е на мястото си, дирижирано от някакъв подъл и изобретателен мръсник. Единият от получовеците обругава сексуално Вярата, другият се плези на Историята, а третият директно ни сочи, че не сме дорасли за никаква свобода – затова и държи Апостолът на Свободата с главата надолу и всеки момент ще го запрати в пода.

Историческите личности не са взети произволно – те са подбрани внимателно, идеята е да се удари фундамента на Българското.

Получовеците позират съзнателно, всеки съвестно играе своята си роля в композицията, лицата им са съсредоточени, не си позволяват излишна лигоч. Не съм някой цигански поп или политик развейпрах, затова ще го кажа направо, без да моля за извинение прекалено чувствителните читатели. Тези диваци ви казват едно: През кура ни са българите и българското. Сега за двамцата, които станаха адвокати на добричките диваци.

Казаха ми, че единият от тях доскоро е бил храненик на Иво Прокопиев – той подаде преди няколко седмици сигнал срещу мен до Главния прокурор. Нежната му душа не могла да понесе текстовете ми /някои от тях и в „Уикенд“/ за добричките варвари. Потресла се внезапно душичката му – и той решил да се хвърли с главата напред в защита на циганите-диваци.

Вместо да се потресе от това, какви ги е вършил и продължава да върши чорбаджията му Прокопиев, носителят на „новите цивилизационни стандарти“, за какъвто иска да мине – и да напише за него сигнал до прокуратурата. Ще има поне 100 повода за това. Но взел, че се загрижил за правата на животните от Добрич. Типичен пример за човек, школувал се при Прокопиев.
За безкрайните мишкувания и перипетии на този фалшив колос на съвременната индустрия и финанси, белязани от светлия знак на Великата Далавера, вече просто не си струва да се говори. Обаче съвсем наскоро ни навряха в очите един удивително безпардонен жест с марката „Прокопиев“: заложил той вестниците си на една банка, а тя е на път да му ги вземе, ако не го е направила вече.

И, внимавайте сега: ЗАЛОЖИЛ И РЕДАКЦИОННАТА ПОЛИТИКА на тези вестници!!! Представяте ли го? Заложил независимостта на вестниците си – и изобщо не крие това. О, банко скъпа, ето ти редакционната политика на прехвалените ми вестници, които дори американците подпомогнаха наскоро с един чувал с пари – можеш да правиш с нея каквото си щеш! Пфу!

И това свободните български медии спокойно го проспаха, само един-два вестника го съобщиха. Това е същото като гаврата в Добрич – само че извършена в полето на медиите, гавра с тяхната свобода, чистота и независимост. Минаваш за модерен човек, бръщолевиш наляво-надясно големи приказки, готвиш се дори да управляваш България, изобщо – препитаваш се с врели-некипели. А в същото време въртиш моралния кодекс на медиите пред скута си – също като онзи циганин от Добрич.

Сега да се вгледаме в образа на другия цигански адвокат – който бил и евангелски пастор. Ясно е, че когато циганин чете Евангелието, това ще е нещо наистина специално. Къде в него е намерил вдъхновение да защитава ония получовеци от Добрич, е трудно да се каже. Обаче и той написал сигнал срещу мен до Главния прокурор. И неговата душичка се разтресла – вероятно като малеби – от грижа по клетите добрички вандали. Този – името му Койчев, пастор Иво – е по-специален случай.

Той бил накарал някакви циганчета от Стара Загора да изпеят българския национален химн – медиите обилно показаха тази история, докато за добричката перверзия си бяха свили свенливо опашките. Затова пастор Иво сигурно и на онзи свят ще се хвали и прехвалва с този си героичен жест. Негова си работа, но има една подробност.

Съвестен Божи служител, обаче: едни цигани поругават български светини, а той кара други цигани да пеят „Мила родино“! И всичко е приключено, пито-платено – гледайте си работата тъпанари. Дръжте пред члена си Княз Борис – и пейте „Мила родино“. Утре и такава снимка ще цъфне в Мрежата, бъдете сигурни.

Идеолозите на циганския гнет ще стават все по-изобретателни, за мен това е вън от съмнение.

Този пастор Иво пък може да поиска да задължат българските свещеници да започват всяка неделна служба с молитва за опрощаване на греховете на добричките животни. Нищо чудно. Самият той обаче никога няма да го направи – това е сигурно, след като досега не го е сторил. Нахалникът имаше предостатъчно време да се появи по някоя телевизия – и да се извини, даже и поплаче малко, в това отношение такива като него са безспорни майстори. Фалшивият плач им идва отвътре. Да беше се появил Койчев, и да поплачеш – знаем, че щеше да бъде театрално циврене, но да беше го направил. Трите национални телевизии щяха да прекъснат програмите си и да излъчат едновременно този цирк. Вместо това – друг театър, друго предизвикателство – накарал циганета да пеят „Мила Родино“. Мога три дена да ви разказвам, какво се случва в мозъка на подобни хора, какви бакалски сметки се въртят там, но няма смисъл. Всичко е цирк, цигански цирк. И този ни смята за идиоти. Като е искал толкова да извини добричките диваци – да беше ги накарал те да изпеят „Мила Родино“. Те да се извинят по някакъв начин, с по едно изречение дори – и някакво нечленоразделно грухтене щяхме да приемем за извинение. Но не се случи, и няма да се случи. И вижте сега, какво се получава. Според циганският поп такива като мен подбуждали към враждебност и ненавист към неговото племе. Типично циганска лъжа. Много пъти съм писал, какво е отношението ми към свестните хора от този миллет, познавам ги достатъчно добре и пр.

Не ги виждам като сметището в Богров – не, има всякакви хора между тях. Има и немалко животни обаче, има ги и между първенците им, особено там – да не изреждам имената им, за да не ви ядосвам допълнително, всички ги знаете.

Боклуци има и сред ония, които от години полагат трогателни грижи за събратята си – толкова трогателни, че, според Цветелин Кънчев, никой не знае, къде са изчезнали над 200 милиона долара, отпуснати от чужбина за различни програми на цигански организации. Кънчев каза това още през 2004 година. Оттогава досега тези пари са се удвоили. По-късно подробно писах в една своя „Приказка за телевизията“, как се крадат пари, предназначени за циганите. Едни правозащитници от Монтанско се бяха изхитрили да изписват крупни суми, тоест – да крадат пари, без изобщо да се прикриват. В отчетите си нахално посочваха суми, предназначени за лобиране сред политици!
С една дума, има всякакви хора между това население: повечето са истински несретници – и за тях би трябвало да се моли пастор Иво, а не за добричките животни.

Но има и цигани, които крадат от същите тези несретници. И накрая, вече има и такива, които съзнателно участват във войната срещу българите. За мен гаврата в Добрич не е по-малко престъпление от убийството на проф. Калоянов в столичния квартал „Захарна фабрика“ – дори е по-вулгарно и мащабно, това е направо покушение срещу Историята ни. Малко след убийството на Калоянов, при бунтовете в „Красна поляна“ други цигани започнаха да викат „Смърт на българите!“. А после дойде ред на изстъпленията в гробищата в Пазарджишко и в Добрич, за Катуница да не говорим. Ескалацията е налице. И когато сега някакъв цигански пастор твърди, че пиша срещу циганите изобщо – и лъже типично по цигански. За разлика от него, не ги виждам като нещо единно и в еднаква степен поразено от антибългарската чума. Той обаче ги изравнява. Ето как: диваците от Добрич поругават български светини, а той кара други циганета чак от Стара Загора да ви се лезят с българския химн. Това е измама, нищо повече. Всички са еднакви – това ви казва попът, без дори да се усети. Той ги изравнява, той ги вкарва в боклука, и пр. Намери онези от Добрич – и тях ги накарай да пеят не химна, а просто да кажат по едно кротко „Извиняваме се“.

То ще е лъжливо, но все пак е нещо, може и да мине, понеже българите са балами, нали е така, според тях.

Между другото, в първите дни след изстъплението в Добрич, бащата на един от диваците беше заплашил с убийство всеки, който посегнел на детенцето му – може би това бе онзи, който развява портрета на Княз Борис Първи пред члена си. Плашеше с убийство, пасторе! Защо не каза две думи за бащата, който заплашва с убийство – или него да накараш да изпее химна? Защо не ги накара онези диваци от „Захарна фабрика“ да изпеят българския химн – в памет на проф. Калоянов, и още десетки невинни жертви като него? Най-големият цигански хор в света, дирижиран от евангелския пастор Иво, пее „Мила Родино“, щеше да бъде покъртително. Абсурдно видение,нали? Така е, но и това е една от целите на идеолозите на циганския разгул: да ни въвличат в ненужни, несмислени разправии. Едни да мърсуват, а други – за да ги извинят – да пеят химна. А неколцина интелектуални клявки мъдро да клатят глави.

Чудя се и на друго. Каква врява се вдигна за владиците, и изобщо за Църквата, колко моралисти изпълзяха – но те и дума не обелиха за изстъплението на Добрич. Дали и те не са от същия, вече не толкова таен, отбор на рушителите на България, здраво охранени от различни фондове – отборът на нашите напористи хиларита.

Помните, че когато държавният секретар Хилари Клинтън дойде тук, веднага й уредиха среща с представители на цигански организации. Хубаво, обаче нашите сезонни дупедавци можеха да я срещнат от кумова срама и с представители на потърпевшите от циганските набези. Г-жа Клинтън щеше да ги разбере – тя със сигурност знае, че гнета не винаги е само такъв, какъвто изглежда. Но нашите хиларита не си го и помислиха дори, бля-бля – и карай да върви. Сетне избухна и историята в Добрич. Ако някой от нашите управници иска да свърши нещо полезно, нека да държи на бюрото си снимката от Добрич – може да я сложи и в сребърна рамка. Особено ще му е полезна тя, ако в кабинета му виси и портрет на Апостола. Нашите първенци много обичат да се фукат с него: „Ей го Апостола“ – и ние сме нещо като него, нали. Обаче по-добре да спрат да се лигавят с него – а в замяна често-често да поглеждат „апостолите“ от Добрич. А най-срамната последица от тяхното изстъпление видяхме тия дни.

Две невръстни българчета – ангелчета същи – показват среден пръст на портрет на Светите Братя Кирил и Методий. Дори по два средни пръста, да не би да не им обърнем внимание. Прелестни лица – и кукиш в лицето ни. Всичко това става под надписа „Върви, народе възродени, към светли бъднини върви!“

И става още по-страшно: мнозина допускат, че тази снимка е фотомонтаж, и с голяма вероятност имат право. А кой има интерес от този монтаж – и сега се хили от тъмното?

Сега очаквам някой друг цигански поп да накара тези дечица да изпеят „Чай шукарие“.

Кеворк Кеворкян, статия за в. „Уикенд“, 8 декември 2012 г.