Categories
Без категория

Вижте кандидатурите на всички политически сили за нов гуверньор на БНБ

Всички партии излъчиха своите кандидати.

Днес почти всички политически сили в парламента излъчиха свои кандидатури за нов гуверньор на Българска национална банка. Реформаторите дори излъчиха двама свои представители, които смятат, че разполагат с необходимите качества и познания, за да заменят на тази позиция досегашният управител Иван Искров. Това са Бисер Манолов и вече издигнатият от ГЕРБ Димитър Радев.

Причината, поради която Реформаторският блок издига собствен кандидат и същевременно подкрепя този на герберистите е , за да има по-голяма конкуренция. В кулоарите на парламента обаче, се коментира, че е имало сериозни разногласия между двете партии относно издигането на общ кандидат в лицето на Димитър Радев.

Президентската партия АБВ пък предложи Димитър Йоцов за гуверньор на БНБ. Те аргументираха решението си с факта, че финансистът работи в системата на националната банка. От Патриотичният фронт предложиха Григорий Вазов, а партията на Меглена Кунева пък излъчи Бисер Манолов. Интересното в случая е, че ДБГ се разграничава от номинацията на реформаторите и издига свои кандидат за тази позиция.

коментар(и)