Categories
Без категория

Вестник „Преса“: Москов следва примерът на Костов

Москов е дал списък с 67 болници, които трябва да бъдат извадени от забранителният списък.

Изданието твърди, че здравният министър върви по стъпките на Иван Костов, който по време на своето управление успя да реализира най-скандалната приватизация на държавна собственост. Всъщност тогава само болниците успяха да бъдат съхранени от порочната РМД приватизация. Сега Петър Москов иска изваждането на 67 болници от забранителният списък, които да бъдат обявени за продажба.

В тях личат имената на „Пирогов“, Александровска болница, Майчин дом, ИСУЛ, болница „Света Екатерина“, всички университетски и многопрофилни болници, специализирани детски лечебници, онкоболници, за белодробни заболявания и тези за рехабилитация. Предложението на здравният министър беше одобрено от кабинета, като в момента се готви съставянето на нов забранителен списък и критериите, по които ще се процедира с изваждането на здравни предприятия от него.

От опозицията вече обявиха, че екипът на Москов си затваря очите пред истинските проблеми и неговата цел е да се създадат условия за по-лесна и бърза приватизация, след което да бъдат фалирани от новите им собственици. В случай на фалит „кредиторите“ могат да правят каквото си поискат със сградите и имуществената собственост на болниците.

Остави твоят коментар

коментар(и)