Categories
Без категория

Велизар Енчев поиска прокуратурата да разследва Комисията по досиетата

Енчев поиска прокуратурата да се намеси в Комисията по досиетата.

За пореден път независимият депутат призова прокуратурата да разследва и накаже виновните в Комисията по досиетата, която е позволила да се разсекретят имената на български разузнавачи, както и да се установи точният част и денят на изпращането на шифрограмите. Според него това е достатъчно, за да се разчете българският шифър, което може да навреди изключително много на сигурността ни.

Велизар Енчев алармира, че е възможно в България да се повтори случаят „Косово“. Той подчерта, че всичко е в ръцете на ДПС, която държи „етническият мир“ в ръцете си. Лидерът на новосформираната партия „Българска пролет“ сподели възмущението си от това, че депутатите на партията на Лютви Местан демонстративно са напуснали пленарната зала, когато е била обявена минута мълчание за почитане на паметта на загиналите арменци.

Независимият депутат обясни, че в момента ДПС е „дясната ръка“ на Бойко Борисов. Той посочи, че без тях е нямало да бъде приета ратификацията за изтеглянето на нов външен дълг и според него партията на Местан ще подкрепи и промените в Конституцията, които предстои да бъдат предложени от ГЕРБ.