Categories
Без категория

Велизар Енчев иска закриването на комисията за досиетата

Енчев и Бончева в лют скандал за досиетата.

Независимият депутат беше гост в сутрешния блок на Нова телевизия. Грандиозен скандал обаче, се разигра преди това. Заедно с него беше поканен и един от членовете на комисията за досиетата – Екатерина Бончева, която отказа да седна на една маса с Велизар Енчев и заяви, че ще изложи позицията си относно искането на лидерът на „Българска пролет“ да бъде закрита комисията.

Депутатът показа част от разсекретените документи от комисията по досиетата и обясни, че в тях фигурират дори имената на чуждестранни агенти, които са били вербувани от него, за да работят за държавата ни. Енчев обясни, че един от тях е намерил смъртта си преди 3 години при много съмнителни обстоятелства. Става дума за Тодор Петков от Македония.

Също така заяви, че в една от шистограмите е бил разкрит точния момент, в който е била изпратена и по този начин е разбит кода на разузнаването ни в посолството на бивша Югославия. Според него това е сериозно престъпление спрямо държавата и нейната сигурност. Поради това ще внесе всички документи, с които разполага в прокуратурата.