Categories
Без категория

Валентин Златев твърди, че няма общо със застоя по Хемус – gp-gallery.com

Шефът на „Лукойл“ Валентин Златев категорично отрече да има нещо общо с процедурата за строителството на два лота от автомагистрала „Хемус“. Златев, заедно с представители на Българската петролна и газова асоциация се срещна в Министерския съвет с министър-председателя Бойко Борисов.

Вчера бе обявено, че процедурата за два лота от магистрала „Хемус“ е спряна по разпореждане на премиера Борисов, а самият министър-председател обясни, че причината са слухове в обществото.

Регионалният министър Лиляна Павлова заяви, че зад преустановяването стои желанието за разграничаване от „опитите да бъдат вкарани в зависимости и да покажат, че работят професионално“.

Министърът посочи, че отсечките от аутобана ще се строят с приходи, влезли в държавния бюджет от борба с контрабандата, а не с евросредства.

След срещата си премиера, продължила повече от час и половина, Златев отрече да има каквито и да било взаимоотношения с фирмите и консорциумите, участвали в поръчката за строителство на двата лота от „Хемус“. Той заяви, че не е разговарял с Борисов по въпроса за спряната процедура, тъй като „няма какво да коментира тема, към която няма отношение“.

„Декларирам, че нямам нито фактическо, нито нефактическо, нито каквото и да е отношение към фирмите, спечелили поръчката за строителството на „Хемус“, каза Златев, като категорично отказа да обсъжда слухове.

Шефът на „Лукойл“ уточни, че водените разговори с премиера са били свързани с ведомствените бензиностанции и сивия сектор на пазара на горива.

loading…