Categories
Без категория

България с трудна победа над Египет. Идва ред на Русия.

Националите в преследване на победата срещу Сборная.

Напук на очакванията и предварителните прогнози, българските национали по волейбол срещнаха сериозен отпор от страна на египетските си съперници.

Двубоят за българите започна по най-добрия начин. Поведохме с 2:0 гейма, но трябва да отбележим, че играта на националите отново не беше тази, която искаме и сме свикнали да наблюдаваме. Спадът в нашия отбор продължи и съвсем логично загубихме следващите два гейма. За щастие в тайбрека успяхме да се съвземем и грабнахме победата. Спечелените точки от този двубой обаче, няма да се зачитат за следващата фаза на турнира.

Тази вечер към 21 часа България излиза срещу най-тежкия си опонент в групата – фаворита за спечелването на турнира – Русия. Сборная до момента е безпогрешна и има 4 победи от 4 срещи.

България си осигури място в следващата фаза на турнира, но това съвсем не означава, че този двубой е без значение. Освен за честта си, националите трябва да играят и за точки, тъй като всяка една спечелена точка от този мач ще се вземе предвид в следващата фаза на турнира.

До момента актива на България за следващата фаза на турнира се равнява на 4 точки, с които ще започнем участието си във втория етап на Световното първенство!