Categories
Без категория

България срещу Китай в търсене на задължителна победа

Лъвовете търсят задължителна чиста победа срещу Китай.

Днес от 14:00 часа българските волейболисти излизат срещу Китай в търсене на задължителна победа. Родните национали трябва да вземат трите точки от този двубой, за да излязат с „едни гърди напред“ спрямо останалите претенденти за второто място. Един от тях е отборът на Китай, който до момента е безпогрешен – две чисти победи срещу аутсайдерите Египет и Мексико.

При победа България ще увеличи значително шансовете си за втората позиция в групата, тъй като основните й конкуренти Китай и Канада все още не са играли помежду си, а азиатците имат и двубой срещу Русия, който най-вероятно ще загубят.

Пламен Константинов ще може да разчита на всичките си волейболисти и най-вероятно ще излезе в следния състав: либеро Теодор Салпаров, центрове Теодор Салпаров и Виктор Йосифов, разпределител Андрей Жеков, посрещач Тодор Алексиев и диагонал Цветан Соколов. Основната въпросителна пред българския наставник е свързана с включването на Теодор Скримов в титулярния състав, който направи отличен двубой срещу Канада.

Двубоят ще може да го наблюдавате пряко в ефира на Диема.