Categories
Без категория

България срази Китай и излиза днес за победа срещу Египет

Победихме Китай, днес излизаме срещу Египет от 14:00.

Вчера българските волейболисти извоюваха ценна победа с 3:0 гейма срещу Китай. Резултатът обаче, заблуждава и трябва да отбележим колебливата игра на националите. Напрежението от „задължителната победа“ беше взело връх в нашето поле и лъвовете спечелиха първите два гейма със сериозен късмет. Едва в третия гейм си пролича истинското лице на нашия отбор. Тогава българите показаха доста добър волейбол и затвориха гейма на 19 точки срещу уморените психически и физически китайци.

Днес България се изправя срещу Египет в търсене на нова победа. Двубоят отново е от 14:00 часа и ще може да го наблюдавате в ефира на Нова телевизия. Африканците все още нямат записана точка в групата и са безспорния аутсайдер в нея.

Вероятно Пламен Константинов ще запази част от играчите си за ключовия двубой срещу Русия утре вечер. При евентуални „чисти победи“ днес и утре България би могла да заеме първото място в групата. Дори да не го направи обаче, лъвовете вече си гарантираха участието в следващата фаза, където най-вероятно ще се изправят срещу отборите на Бразилия, Германия, Финландия, Куба и САЩ.

коментар(и)