Categories
Без категория

България се върна в играта за ЕВРО 2016!

Трикольорите трябва да победят Норвегия и Азербейджан, за да се класират за форума във Франция.

След вчерашната победа над Малта с 1:0 и издънката, която допуснаха норвежците у дома срещу коравият отбор на Азербейджан, България се завърна в играта за ЕВРО 2016, което ще се проведе във Франция. Най-оптимистичните прогнози ни дават шанс дори да се борим за второто място в групата, но това минава през задължителна победа в Палермо над Скуадра адзура.

Към момента нещата в групата стоят по следният начин. На първо място са хърватите с 14 точки, следвани от италианците с 12, норвежците с 10 и ние с 8. Всички отбори са изиграли по равен брой мачове, като следващите срещи са на 3 септември, когато България посреща Норвегия, Хърватия гостува на Азербейджан, а Италия домакинства на Малта.

Пътят към баражите за европейското първенство преминава през задължителни победи над Норвегия и Азербейджан. Като освен това трябва да се надяваме, че скандинавците няма да измъкнат нещо от двубоите си с Хърватия и Италия. След двубоят с Норвегия ни предстоят гостувания на Италия на 6 септември и на Хърватия на 10 октомври, а на 13 октомври приемаме Азербейджан в последен мач от евроквалификациите.

коментар(и)