Categories
Без категория

България разби Русия на волейбол в Баку!

Категоричен успех за България с 3:0 (25:16; 25:22; 25:22)

Женският национален отбор по волейбол постигна категоричен успех над отбора на Русия. Възпитаничките на Драган Нешич спечелиха с 3:0 гейма и по този начин се поздравиха с първа победа на европейските игри в Баку. Двубоят започна отлично за българските волейболистки, които преди второто прекъсване в първия гейм водеха с 14:3! Лъвиците не изпуснаха солидната преднина и затвориха гейма на 25:16.

Вторият гейм започна равностойно, но след второто прекъсване рускините водеха с 11:16. Нашите обаче, не се предадоха и въпреки сериозното изоставане успяха да пречупят съперничките си и да затворят гейма на 25:22. С голям принос за обрата беше Емилия Николова, която с мощният си сервис постигна 3 аса.

Невероятният обрат във вторият гейм пречупи рускините и българските волейболистки не срещнаха абсолютно никаква съпротива в третата част. Възпитаничките на Нешич дори водеха с 18:3, но последва сериозно отпускане в българските редици, които в крайна сметка спечелиха отново с 25:22 и затвориха мача при 3:0 гейма. Най-резултатната състезателка в нашия отбор беше Христина Русева със 17 точки.

Остави твоят коментар

коментар(и)