Categories
Без категория

Българите са като Русия, отсякоха канадците

Канада сравни България с Русия

Днес в 14:00 часа България излиза във втория си двубой от груповата фаза на Световното първенство по волейбол, което се провежда в Полша. Лъвовете излизат срещу скромния отбор на Канада в преследване на нова победа, която значително ще увеличи шансовете им за продължаване в следващата фаза.

Канадците засипаха със суперлативи националния ни отбор. Ето какво заяви помощник треньорът на кленовите листа Пичети за родните волейболисти:

„България е много силен отбор. Те приличат на Русия. Имат много мощен сервис и разполагат с качествени волейболисти, които се подвизават в най-силните първенства. Ако успеем да се справим със сервиса им и реализираме атаките си, мисля, че имаме шанс за успех“.

Канада загуби категорично първия си двубой в групите срещу Русия с 3:0, а пък националите ни бяха също толкова безкомпромисни като „Сборная“ и отупаха на бързо скромния отбор на Мексико със същия резултат. Цветан Соколов беше най-резултатен за нашия отбор с 14 точки, а Ники Пенчев пък се отчете с няколко сервис-ас точки. Двубоят може да го наблюдавате на живо по Диема.