Categories
Без категория

БФС: ЦСКА и Локомотив София остават без лиценз за А група

БФС реши, че ЦСКА и Локо ще останат без лиценз за А група.

Това обявиха от футболната централа, след като са прегледали жалбите подадени от страна на армейците и железничарите, които се опитаха да опровергаят първоначалното становище на БФС. Двата отбора няма да получат лиценз за следващият сезон и вероятно местата им ще бъдат заети от Локомотив Горна Оряховица и Банско, които завършиха 3-ти и 4-ти във второто ниво на българският футбол.

Все още нито един от ръководните фактори на Армията не е излязъл с официално обръщение относно решението на БФС. Единственото феновете от Сектор Г публикуваха интересна информация, която разяснява, че ЦСКА ще играе в А група, но под друго административно дружество, тъй като настоящето няма как да вземе лиценз.

Спортният директор на Локомотив София Георги Марков пък не вярва, че БФС ще извади железничарите от елита на родния футбол и заяви, че отборът се събира на 15 юни за първа тренировка. Последната дума е на Николай Гигов, който ще се опита да разсрочи дълговете на клуба. Освен това столичното Локо не получава лиценз и за Европа, което означава, че Литекс ще представя страната ни в евротурнирите вместо тях.