Categories
Без категория

БСП се обяви срещу бюджета за 2016-та година

Гечев обясни защо няма да бъде подкрепен новият бюджет.

Депутатът от левицата Румен Гечев заяви от парламентарната трибуна, че неговата партия няма да подкрепи актуализирането на настоящият бюджет и този, който ще бъде гласуван за следващата година. Социалистите смятат, че вървим по стъпките на гръцкият модел и дори прогнозират, че ще бъдат изтеглени допълнителни 5,3 милиарда заем към сегашните 16 милиарда лева.

Те посочват, че инвестициите направени от правителството дават минимален растеж, а плоският данък удря по най-бедната част от обществото. Също така посочиха, че имало и заложен 1 милиард лева допълнителен заем, който ще бъде използван за непредвидени разходи. Гечев посочи, че виновен за това е финансовият министър Владислав Горанов и сподели, че БСП няма да подкрепи новият бюджет.

Реформаторът Мартин Димитров, се опита да защити своите колеги от коалицията, но беше посрещнат с бурни освирквания от народните представители на левицата, които го обвиниха, че лъже. Цецка Цачева все пак успя да усмири ситуацията и заседанието продължи по нормален начин.

коментар(и)